Van droomrestaurant naar unieke stadsbakkerij.

De werkregel ‘Eten in zijn meest pure vorm’ was de kern van het idee achter restaurant As van Sander Overeinder. “Onze Keuken heeft een open verbinding met buiten, dus iedere dag opnieuw beïnvloed het weer onze culinaire keuzes. Vallen de mussen van het dak? Samba. Vriest het dat het kraakt? Stoven. Dat doen we op een groot open vuur in de houtoven. Het eten bereiden we in het zicht op een massieve stenen werkbank. Oude kooktechnieken als roken, pekelen, inmaken en wecken vinden hun plek. Ons dagelijks versgebakken brood van eigen zuurdesem maakt het beeld compleet.” Efraïm Bolado van der Meij (beter bekend als bakker Eef) maakte zich het bakkersvak eigen en begon in 2007 te bakken in de archaïsche kloosteroven van As. Na 14 geweldige jaren sloot eigenaar Overeinder de deuren van zijn restaurant in het Beatrixpark en opende hij de stadsbakkerij.

Desem is zijn meest pure vorm: broodvanas.nl

‘Je lijkt wel in Frankrijk bij Stadsbakkerij As.’ Anna Livia de Kort – Het Parool

Heeft u interesse in een concept op maat voor een sterk(er) merk? Of wilt u meer weten over een van onze producten? Mail voor een afspraak: